17 Nisan 2012 Salı

Baz İstasyonu,Baz İstasyonları,EMR,Baz İstasyonu Şikayet

Platformumuzun amacı, ziyaretçilerimizi bilinçlendirmek, doğru çözüm noktalarına yönlendirmektir. Günümüzde bu konuda etkin ve objektif başvuru kaynağı olmayışı, olanların da halkın anlayacağı bir dille bilgilendirme yapmayışı gsm baz istasyonları hakkında gittikçe derinleşen kuşku ve güvensizlik ortamı yaratmaktadır. Bizlerin baz istasyonları konusunda taraf veya bir nevi karşı taraf olmak gibi amacımız bulunmamaktadır.
Haberleşme bir kamu hizmetidir; baz istasyonları nın tesis edilmesi ve gösterdiği faaliyetler de dolayısıyla bir nevi kamu yararına iletişim hizmeti olarak addedilebilir. RBS Radio Base Station – Baz İstasyonu’ler hakkında sağlığa zararlı olduğu yönünde etkin bir kamu inanış ve bilinci mevcuttur. Bu önyargı yaklaşık 13 yıl geriye döndüğümüzde yoğun bir şekilde oluşmaya başlamıştır. Hurafe benzetmesi yapılabilecek nitelikte bilimle bağdaşmayan ölçütlerde inanış ve örnekleme şekillerine rastlayabiliriz. Esas önemli zafiyet ve sorun, yıllardır bu konuda toplumu yeterince aydınlatmaya, iddiaları çürütmeye yönelik bir eylemin gerçekleştirilmemiş olmasıdır.
Vatandaş ve birey olarak önceliğimiz EMR yayan kaynaklar hakkında bilgi edinmek, bilinçli tüketici ve kullanıcı olmak, hizmeti veren sistemleri doğru makam ve adreslerden sorgulamak, ölçüm ve denetimini takip etmek, hukuka, standart ve yönetmeliğe uygun tesis edildiklerini sorgulamak olmalıdır.
Zaman içerisinde, RADYO BAZ İSTASYONU kelime üçlemesi , iyonlaştıran nükleer radyasyon kelimeleri ile özdeşleşmiştir. Sorgulamamız gereken öncelikli olarak EMR kaynaklarının nitelik ve etkileridir. EMR yayan kaynaklardan göreceğimiz muhtemel zararlar, mesafemiz, teşriki mesaimiz ve bilinçli kullanımımızla doğru orantılıdır.

http://www.bazistasyonu.gen.tr 

BAZ İSTASYONU ŞİKAYET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder