5 Ağustos 2012 Pazar

Ankara Masaj Salonları

Spor Masajı
Yapılacak olan her hangi bir spor etkinliğinde, etkinlik öncesinde veya sonrasında yapılabilir. Fakat hızlı ve sınırlı olmak şartları ile etkinlik sırasında da yapılabilir. Spor masajını klasik masaj ile karıştırabilirsiniz fakat spor masajını diğer klasik masajlardan ayıran en önemli özellik ritim ve süre miktarının çok değişik olmasıdır. Spor masajında vücudun kas noktalarını uyaran hareketler çoğunluk göstermektedir ve yapılan spora göre değişiklik gösterebilir. Spor masajının süresi ise yapılan kas bölgesine göre değişkenlik göstermektedir.
Spor sırasında vücutta oluşacak yük ve yorgunluk maddelerinden kurtaracak olan spor masajı sayesinde sporcu kas sertliklerinden ve krampların zararlı yan etkilerinden korur. Eğer spor masajı yapılmaz ise kas zedelenmesi ve lif kopması gibi bazı önemli rahatsızlıklar sporcuda görülebilir. Spor masajı sayesinde vücuttaki kan dolaşımı aktif olacaktır ve enerji veren besin maddelerinin kaslardaki dokulara daha çabuk ve kolay ulaşmasına yardımcı olacaktır. Eğer sporcu ruhsal yönden gergin ve stresli ise sakinleştirir, uyuşuk olanları ise zihne sokar.
Neden spor masajı yapılmalıdır?
" Sporcunun göstereceği performansı arttırması ve yarışma öncesinde daha iyi bir başlangıç yapabilmesini sağlamak amacı ile spor masajı yapılmalıdır.
" Sporcunun antrenman veya yarışma öncesi dinlenmesi ve vücudunu toparlayabilmesi için spor masajı yapılmalıdır.
" Başarıyı etkileyecek olan en büyük faktörün yani psikolojinin olumlu yönde etkilenmesini ve sporcunun psikolojisini düzeltmek için spor masajı yapılmalıdır.
" Yarışma esnasında oluşabilecek sakatlıkları önlemek ve en kısa zamanda spora tekrar dönebilmesini sağlamak için spor masajı yapılmalıdır.
Spor masajını ankara masaj salonlarında profesyonel masörler eşliğinde yaptırabilirsiniz, ankara masaj salonları fiyatlarda oldukça uygundur, tek yapmanız gereken her hangi bir ankara masaj salonuna giderek detaylı bilgi almak olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder