9 Ağustos 2012 Perşembe

SEO , KURUMSAL SEO

Herkesin bir şeyler aradığı ve yapmaya çalıştığı bir dünya olan interneti tanımlamak gerekirse dünya içinde bir dünya diyebiliriz. Bu dünyaya hükmeden kim diye sorarlarsa da insanların çoğu Google diyeceklerdir. 1998 yılının sonlarına doğru kurulan ve kuruluşunda sadece bir arama motoru olan Google şimdilerde ise internet dünyasının tek hakimi olmuş gibi görünüyor. Kendini büyük bir gelişimle dünyanın en büyük sitesi haline getiren arama motoru neredeyse her ülkede her milletten bilgisayar kullanan insanlar tarafından tercih ediliyor.

Ülkemizde de en çok kullanılan arama motoru olan Google, kullandığınız anda neden en iyisi olduğunu kendisi kanıtlayabiliyor. Bir kelime yazdığınızda arayabileceğiniz şekliyle kendisi kelimeyi tamamlayıp arama yapıyor. Bu işlem de bir saniyenin altında sürüyor. Sizin için en iyi sonucu en üste taşıyıp fazla zaman kaybetmenize engel oluyor. Bir kelimeyi ararken yanlış yazarsanız doğru haliyle arama yapıyor. Bilginin her türlüsünü insanlarla buluşturmak amacıyla çalışan site, yaptığı işi de hakkını vererek yapıyor.

Uzmanlık alanı arama motoru olsa da internetin hemen hemen her kolunda bir payı olan Google giderek bütün internet aleminde tek söz sahibi konumuna yaklaşıyor. Google’ın tek başarılı olamadığı yer sosyal ağlardı. Ancak son ürünü Google + ile sosyal ağlar arasında da yakında söz sahibi bir konuma geleceği düşünülüyor. İnternet dünyasında ünlenen bir çok siteyi, sistemi daha büyümeden kendisine katıp sahiplenen Google gün geçtikçe biraz daha büyüyor. Arama motorluğunun yanında yan ürünleri olarak mail, video, resim, harita, web tarayıcı, çevirici ve Google + gibi ürünleri de bulunuyor.

Arama motorunun piyasa değeri 150 milyar doları aşıyor. Bu değerde olmasının en büyük nedeni de reklam gelirleri elbet. Google sitelerde reklamları yayınlatarak gerilirinin bir kısmına site sahiplerine dağıtıyor ancak çok reklam yaptığı için kendine kalan para yetiyor da artıyor bile. Sizde bir internet sitesi sahibiyseniz Google sayesinde gelir elde edebilirsiniz.Google'ın web sitenize sağlayabileceği imkanlardan yararlanabilmek için mutlaka SEO çalışması yaptırmanızı öneririz.Bu konuda KURUMSAL SEO hizmetlerimiz için ücretsiz analiz hizmetimizden faydalanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder