5 Ağustos 2012 Pazar

Ankara Masaj

Masörün Özellikleri
Bir masörün günde ortalama 15-20 kişiye masaj yapması gerektiğini düşünürsek ne denli yorulabileceğini de anlamış oluruz. Bu yüzden bir masör her den önce dayanıklı bir bünyeye sahip olması gerekmektedir, aksi taktirde vücudu yorgunluğu kaldıramayacağı için işinde de verimli olamayacaktır.
" Masaj yapacak kişide yani masörde aranan en önemli özelliklerden bir tanesi de elleridir, masörün elleri sıcak, kuru, kuvvetli ve büyük olmalıdır. Aranan ön koşullar bunlardır.
" Parmakları estetik olmalıdır, yuvarlak ve gelişmiş olmasına da dikkat edilmektedir yani parmakları etli olmalıdır.
" Masör tırnaklarını kestiğinde parmakları aşmamalıdır.
" Masörün el bilekleri kalın olmalıdır aynı zamanda masaj esnasında elinde yüzük, kol saati, künye, kol bandı gibi takılar bulunmamalıdır. Masaj için doğuştan nemli ve soğuk eller kesinlikle uygun değildir, bu şartı taşımayan kişiler masör olarak seçilemezler.
" Masörün öğrenim zamanında yaptığı maniplasyonların her iki elle yapıldığından ve her yönde durulduğundan emin olunmalıdır, sınavı geçmek için birinci şarttır.
" Masör adayı insanın anatomisini bilmelidir, hiç yoktansa kasların yerlerini, biçimlerini ve fonksiyonlarını bilmelidir. Eklem hareketlerinin sonuçlarını ve buna benzer öz konular hakkında bilgili olmayan hiçbir kimse masör olamaz.
Masörün partneri masaj esnasında tamamen rahatlamalı ve kendini bırakıp gevşemelidir. Bu nedenle partner ile masör arasında gereksiz konuşmalar geçmemelidir, geçebilecek yanlış bir cümlede partner tedirgin olabilir ve tam anlamı ile rahatlayamayabilir. Bu yüzden masör çok gerek kalmadıkça kendini dinletmek zorunda bırakmamalıdır. Fakat tedavi için yapılan masajlarda ilk birkaç gün acı yaşanabilir, bu durumlarda masör partnerini ikna edecek kısa cümleler ile onu teskin edebilir.
Ankara masaj salonlarının en önem verdiği şey ise masör ile partner arasındaki ilişkidir, kusursuz bir masaj hizmeti almak istiyorsanız Ankara masaj salonlarını tavsiye etmeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder