4 Ağustos 2012 Cumartesi

Canlı Tv

Dünden Bugüne Tv İzleme
Vitrinlerdeki yerini almasından itibaren yaşam tarzımızda büyük değişikliklere yol açan televizyon, bizler için çok özel aslında. 60'lı yıllarda tanıştığımız televizyon hayatı siyah beyaz tanıttı bizlere öncelikle. Yine de onu çok sevdik biz. Kapalıyken dahi özenle muhafaza ettik onu. Çünkü o bizlere yeni bir dünyanın kapılarını açmıştı. En beğendiğimiz sinema yıldızları, komedyenler, sanatçılar televizyon ile sanki yanı başımızdaydı.
80'lere geldiğimizde ise renklenmişti hayat. Artık denizin maviliği, güneşin parlaklığı çok daha güzeldi bu renkli televizyonlarda. 90'lara geldiğimizde ise artık TRT dışında izleyebilecek televizyon kanalarımız da vardı. Yıllar geçtikçe sayıları hızla artan bu kanallar insanları, doğayı çok daha iyi anlatı bizlere.

2000'li yıllara geldiğimiz de ise internet girdi hayatımıza. İnternete olan yoğun ilgi televizyona olan talebi oldukça düşürmüş gözüküyordu. Bu duruma çare arayan
Canlı Tv kanallarının ilk zamanlar çok da yapabilecekleri bir şey bulunmuyordu.
Dijital yayıncılığın gelişmesini beklediler ilk zamanlar. Ancak sadece bu yeterli olmuyordu maalesef. Mevcut internet erişim hızları ile düzgün bir canlı tv yayını yapmak olanaksız duruyordu. Gelişen teknolojiyle beraber yavaş yavaş başlayan internet canlı tv yayınları, geniş bant internet erişiminin devreye girmesiyle hızla artmaya başladı. Hemen hemen bütün televizyon kanalları canlı
tv izle olanağı sundular web siteleri üzerinden.

Ancak bir sorun daha vardı. İnternet kullanımının pahalı ve limitli olması
canlı tv izleyenlerin sayısını bir hayli azaltıyordu. Bu konuda son devrim ise ucuzlayan kotasız internet erişimleriyle başladı aslında. Pahalı ve limitli internet kullanırken canlı tv izlemekten kaçınanlar akın ediyordu adeta tv'lerin web sayfalarına. Oluşan bu yoğun ilgi internet girişimcilerinin de dikkatini çekmeyi başarmıştı sonunda. Birbiri ardına açılan tv izleme siteleri canlı yayınla ulaştırıyordu bizlere tüm kanalları.

Halen büyük bir ilgi gören canlı tv izleme siteleri internet üzerinden canlı yayın yapan televizyon kanalarını sunuyor bizlere. Tüm kanallara kolay bir erişim imkanı veren bu siteler internet dünyasının en gözde oyuncuları arasında bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder